تاریخ بت پرستی
تاریخ بت پرستی
منبع:مجله پرسمان
طبق نقل تاریخ، بتپرستی از زمان «یرد» یا «یارد» شروع شد . «یارد» فرزند مهلائیل است . مادرش «سمعن» دختر «براكیل بن محویل بن خنوخ بن قین بن آدم است . «یارد» چهار صد و شصتسال با آدم (ع) فاصله دارد و بتها در زمان او به وجود آمدند . (5) طبق بعضی از روایات، بتپرستی قبل از نوح (ع) سابقه نداشت و قوم نوح آن را به وجود آورد . مساله از این جا آغاز شد كه در فاصله زمان آدم و نوح مردانی صالح زندگی میكردند؛ شیطان از علاقه مردم سوء استفاده كرد و آن ها را به ساختن مجسمه بزرگان و گرامیداشت آنها فراخواند . چیزی نگذشت كه نسلهای بعد رابطه تاریخی این موضوع را از یاد بردند و تصور كردند این مجسمهها موجوداتی محترمند و باید پرستش شوند . به این ترتیب، به پرستش بتها سرگرم شدند . نوح (ع) در مقابل این انحراف و بتپرستی ایستاد . رهبران گمراه، مكری عظیم به كار بردند و گفتند دست از خدایان و بتهای خود برندارید؛ مخصوصا بتهای «ود» «سواع» و «یغوث» و «یعوق» و «نسر» را رها نكنید . «و مكروا مكرا كبارا × و قالوا لا تذرن آلهتكم و لا تذرن ودا و لا سواعا و لا یغوث و یعوق و نسرا» (6)
در این كه پنجبت از كجا پیدا شدند روایات گوناگون وجود دارد . دراین روایات مسائل زیر مطرح شده است:
1 . اینها نامهای پنج فرزند آدم است . هر یك از آنها از دنیا میرفت، مجسمهاش را برای یاد بود میساختند . مدتی بعد این مسائل فراموش شد و در عصر نوح موج پرستش آنها بالا گرفت .
2 . نام پنج مرد صالح است كه قبل از نوح میزیستند . هنگامی كه از دنیا رفتند . مجسمههای آنان را به تحریك ابلیس ساختند و گرامی داشتند و به تدریجبه صورت بتپرستی درآمد .
3 . اینها نام بتهایی است كه در عصر خود نوح ساخته شد؛ و این به خاطر آن بود كه نوح مردم را از طواف قبر آدم جلوگیری میكرد . گروهی به تحریك ابلیس به جای آن، مجسمههایی ساختند و به پرستش آنها مشغول شدند .
به نقلی، این بتها به عرب جاهلی منتقل شد و هر قبیلهای یكی از آنها را برای خود برگزید . بت «ود» ، متعلق به طایفه «بنی كلب» ، در دومة الجندل قرار داشت . بت «سواع» ، متعلق به قبیله هذیل، در سرزمین رهاط بود . بت «یغوث» به طایفه بنی قطیف تعلق داشت . بت «یعوق» برای طایفه همدان بود؛ و «نسر» به طایفه ذی الكلاع از قبایل حمیر تعلق داشت . (7)
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}